"To blog-άκι μας"

"To blog-άκι μας"

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Πρόγραμμα "ΑΡΕΤΗ" - 2η Αξία - "Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" - ΣΤ΄ Τάξη

Η συμμετοχή της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας στην 2η Αξία, του Προγράμματος "ΑΡΕΤΗ", ενός κοινού προγράμματος Εκπαίδευσης Χαρακτήρων των μαθητών μας, των δύο Αδελφοποιημένων Σχολείων, του 4ου Δημ. Σχολ. Συκεών και του "Πεύκιος Γεωργιάδης" της Λευκωσίας της Κύπρου.
2η Αξία  -  "Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" 

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Έπαινος και ευχαριστήρια επιστολή από το "Χαμόγελο του Παιδιού"


Ο Φάρος .....


Το συγκινητικό βίντεο που κάθε γονιός πρέπει να δει ....


Μία υπέροχη ιστορία για τον κύκλο της ζωής ενός ανθρώπου που από παιδί γίνεται γονιός δημιούργησε ο σκηνοθέτης Po Chou Tsi, την οποία αφιέρωσε στους γονείς του και κατ'επέκταση σε όλους τους γονείς του κόσμου, με τίτλο «Ο Φάρος».

Στην ιστορία, με τις σκιτσαρισμένες εικόνες, βλέπουμε πώς ο γονιός είναι πάντα δίπλα στο παιδί του, σαν φάρος που μένει πάντα αναμμένος, ένα ασφαλές λιμάνι για να επιστρέφει το παιδί κάθε φορά που το έχει ανάγκη. Όλη η αλήθεια του να είσαι γονιός μετουσιώνεται σε ένα βίντεο λίγων λεπτών, το οποίο έχει κερδίσει 27 διεθνή βραβεία!

Σκηνοθεσία: Po Chou Τsi (Ταιβάν) – Συνθέτης: Chien Yu Huang – Παραγωγός: Dow Ning Yang – Έτος: 2010

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

21 Μαρτίου 2015: Εαρινή Ισημερία 2015 - Η πρώτη μέρα της Άνοιξης


Εαρινή ισημερία ονομάζεται το αστρονομικό φαινόμενο, κατά το οποίο η ημέρα και η νύχτα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια. 
Στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει η Ελλάδα και σηματοδοτεί ως εκ της ονομασίας της την πρώτη ημέρα της άνοιξης, μιας από τις τέσσερις εποχές του έτους. Το 2015 θα λάβει χώρα στις 22.45 ώρα Γκρίνουιτς (00.45 της 21ης Μαρτίου για την Ελλάδα)
Η ημέρα μεγαλώνει και η νύχτα μικραίνει, μέχρι η ημέρα να φθάσει στο ζενίθ της κατά το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου.
Στο νότιο ημισφαίριο η ισημερία του Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη του φθινοπώρου, γι’ αυτό καλείται φθινοπωρινή. Στη συνέχεια, η νύχτα μεγαλώνει και η ημέρα μικραίνει, ώσπου η νύχτα να φθάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου.

Στο παρακάτω βίντεο, παρακολουθούμε τη Γη, με τις ισημερίες και τα ηλιοστάσιά της από το διάστημα, κατά τη διάρκεια ενός έτους.