"To blog-άκι μας"

"To blog-άκι μας"

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


     Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με το έγγραφο με αρ. πρωτ. Φ.3/169/30415/Γ1 του Υπουργείου Παιδείας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 επίσκεψη στο Σχολείο μας, του Πανεπιστημιακού καθηγητή κου Misturu Ohki, του κου Jean Noriyuki Nishiyama επίκουρου καθηγητή με έδρα Διδακτικής Ξένων Γλωσσών στο Πανεπιστήμιο του Κιότο της Ιαπωνίας και της κας Μουμτζίδου Αργυρώς Ειδική Επιστήμονας  του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Maine της Γαλλίας, Διδάκτορας στη Διδακτική των Γλωσσών, ειδική σε θέματα Πολυγλωσσίας.
     Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, οι συγκεκριμένοι καθηγητές πανεπιστημίου θα παρακολουθήσουν διδασκαλία πολυγλωσσίας στους μαθητές και μαθήτριες του 2ου τμήματος της Ε’ τάξης. Η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία από τους εκπαιδευτικούς Χρύσα Ταμίσογλου (δασκάλα του τμήματος) και Γιώργο Παπαδόπουλο (υποδιευθυντή).
     Σκοπός της διδασκαλίας είναι η αφύπνιση των μαθητών και μαθητριών σε θέματα πολυγλωσσίας και πολυπολιτισμικότητας και η επίδειξη ενός βιωματικού τρόπου διδακτικής της πολυγλωσσίας και της προσέγγισης των άλλων πολιτισμών.
     Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Κοινού Ελληνογαλλικού Μεταπτυχιακού  προγράμματος: «Διδακτικές της πολυγλωσσίας και γλωσσικές εκπαιδευτικές πολιτικές» που διεξάγουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Universite du Maine, Le Mans/Laval.

Δεν υπάρχουν σχόλια: