"To blog-άκι μας"

"To blog-άκι μας"

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, οι μαθητές και μαθήτριες του Ε'2 μαζί με τους γονείς και τους κηδεμόνες τους επισκέφθηκαν το Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο στο πλαίσιο της προγραμματιμένης φιλανθρωπικής δράσης ενόψη των εορτών των Χριστουγέννων.














Οι μαθητές και μαθήτριες κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας εργάστηκαν ομαδικά και δημιούργησαν ένα κολλάζ αφιερωμένο από τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών προς όλα τα παιδιά του Παιδικού χωριού.







Επιπρόσθετα, συγκέντρωσαν έναν εντυπωσιακό αριθμό προσφορών σε τρόφιμα, ρουχισμό, απορρυπαντικά, χαρτικά, παιχνίδια, παπούτσια σε συνεργασία με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών.

Κατά την επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς και οι γονείς τους φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παιδικού Χωριού. Μετά από το θερμό καλωσόρισμα με το καφεδάκι που τους προσφέρθηκε, ενημερώθηκαν από την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δανιηλίδου για το ιστορικό ίδρυσης, το σκοπό και το έργο που επιτελείται στο Παιδικό χωριό και παρακολούθησαν ένα σχετικό βίντεο.













Με ιδιαίτερη συγκίνηση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δέχθηκαν την προσφορά (κολλάζ) των μαθητών και των μαθητριών καθώς και τις υλικές προσφορές που συλλέχθησαν και από τα δύο σχολεία και πλημμύριζαν από αγάπη και σκέψεις συμπαράστασης।




















Στη συνέχεια, παιδιά και γονείς περπάτησαν στα σπιτάκια του Παιδικού Χωριού.Όλοι αποχώρησαν με την υπόσχεση να ξανεπισκεφθούν το Παιδικό χωριό μεταφέροντας περισσότερη αγάπη και τις πιο θερμές σκέψεις και ευχές.

3 σχόλια:

GP είπε...

Μπράβο σε όλους.Πάρα πολύ καλή ιδέα και η πραγματοποίηση της ακόμα πιο επιτυχημένη.

Alex είπε...

Συγχαρητηρια για την επισκεψη στο παιδικο χωριο S.O.S. στους μαθητες και μαθητριες της Ε2 ταξης και στη δασκαλα Χρυσα Ταμισογλου!

Ανώνυμος είπε...

πιστευω πωσ αυτο που εκανε η ε2 ταξη ηταν το λιγοτερο που μπορουσαν να κανουν και πωσ η ζωη αυτων των ανθρωπων και των μικρων παιδιων θα γινει πολυ πολυ πολυ καλυτερη.....ενα εχω να σας πω μπραβο σας