"To blog-άκι μας"

"To blog-άκι μας"

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΦΙΛΟ"...

Μπορείτε στις παρακάτω ιστορίες να βρείτε ποια έχει τις πιο πολλές λέξεις που έχουν πρώτο ή δεύτερο συνθετικό τη λέξη φίλος; Οι μαθητές και οι μαθήτριες έγραψαν τις παρακάτω ιστορίες σε μια προσπάθεια να συλλέξουν από το ελληνικό λεξιλόγιο όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις...

Ένας φιλότεχνος φιλόλογος ξεκίνησε να πάει να δει μια έκθεση ζωγραφικής.Ο υπάλληλος ήταν πολύ φιλόξενος και φιλότιμος και ενημέρωσε το φιλόλογο για τους πιο ενδιαφέροντες πίνακες.Του μίλησε σαν να ήταν φιλαράκος του.Ο φιλόλογος τον ευχαρίστησε δίνοντάς του ένα γερό φιλοδώρημα και μπήκε στην αίθουσα.

Η πρώτη εντύπωση ήταν ιδιαίτερα καλή καθώς το κύριο θέμα των πινάκων ήταν τα ζώα και ο φιλόλογος ήταν φιλόζωος. Επίσης εντυπωσιάστηκε από τη φιλοδοξία του ζωγράφου ο οποίος είχε φωνάξει την τηλεόραση, τα ραδιόφωνα και τις κάμερες.
Περιδιαβαίνοντας ανάμεσα στους πίνακες και στο υπόλοιπο πλήθος είδε έναν γνωστό του από τη Φιλοσοφική σχολή, αλλά προσπάθησε να τον αποφύγει καθώς πριν από πολλά χρόνια εκεί στη φιλοσοφική σχολή είχαν μαλώσει εξαιτίας της φιλαργυρίας του.Δεν τα κατάφερε και αναγκάστηκε να χαιρετήσει και να φιλήσει και αυτόν και την φιλενάδα του διαπιστώνοντας την αλλαγή του χαρακτήρα του παλιού του φίλου.
Τελικά η έκθεση ζωγραφικής αποτέλεσε την αρχή μιας μεγάλης φιλίας...
Πεχλιβανίδης Χαράλαμπος

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα φιλόξενο παλάτι ήταν ένας φιλότεχνος και φιλόδοξος ζωγράφος.Μια μέρα ο φιλόλογος και φιλάργυρος βασιλιάς κάλεσε τον φιλότεχνο και φιλόδοξο ζωγράφο στη φιλόξενη αίθουσα του θρόνου.Ήθελε να του μιλήσει για ένα διαγωνισμό, που θα γινόταν στο φιλόξενο παλάτι ανάμεσα σε 1οο ζωγράφους.Του είπε ότι ήθελε να πάει και αυτός για να δείξει τη φιλοτεχνία του.Έτσι κι έγινε!Ο φιλότεχνος και φιλόδοξο ζωγράφος πήρε μέρος στο διαγωνισμό για να δείξει τη φιλοτεχνία του.
Όταν έφτασε η μέρα για το διαγωνισμό, ο φιλότεχνος και φιλόδοξος ζωγράφος πήγε στην αίθουσα τέχνης και φαντασίας.Όπως πάντα, ο φιλόλογος και φυλάργυρος βασιλιάς άρχισε να λέει το λόγο του.'Οταν ο φιλόλογος βασιλιάς τελείωσε το λόγο του, οι εκατό ζωγράφοι άρχισαν να ζωγραφίσουν με τη φαντασία του.'Οταν τελείωσε ο χρόνος, ο βασιλιάς ανακοίνωσε τον νικητή.

Ο νικητής ήταν ένας φιλάνθρωπος και φιλότιμος ζωγράφος από τη Γαλλία. Ο φιλόλογος και φιλάργυρος βασιλιάς έδωσε στον φιλάνθρωπο και φιλότιμο ζωγράφο ένα φιλοδώρημα. Έτσι ο φιλότεχνος και φιλόδοξος ζωγράφος από τη φιλοδοξία του δεν έβαλε όλη του τη φιλοδοξία του.Γι' αυτό και δεν τον έλεγαν φιλότεχνο και φιλόδοξο. Τον έλεγαν φιλότεχνο και φιλότιμο ζωγράφο!

Παπαδοπούλου Σοφία


Κάποτε σ' ένα φιλήσυχο χωριουδάκι, ζούσαν αγαπημένα φιλαράκια.Ο Γιάννης και ο Δημήτρης.Ο Γιάννης ήταν φιλόζωος και φιλότιμος. Μια μέρα εκεί που έπαιζαν, βρήκαν μπροστά τους ένα χτυπημένο σκυλάκι. Ο Γιάννης έτρεξε να το πάρει στην αγκαλιά του αλλά ο φιλύποπτος Δημήτρης τον είπε να μην το πιάσει για να μην "πιάσει" τίποτα.Ο φιλόζωος Γιάννης αποφάσισε να το πάει στο φιλόδοξο κτηνίατρο του διπλανού χωριού.
Ο κτηνίατρος αφού το εξέτασε, είπε στον Γιάννη ότι το σκυλάκι ήταν φιλάσθενο, αλλά με προσπάθεια και πολλή αγάπη θα μπορούσε να τα καταφέρει.Ο Γιάννης παρακάλεσε το φιλικό γιατρό να του δώσει κάποια άλλη στιγμή τα χρήματα.Ο κτηνίατρος που δεν ήταν καθόλου φλάργυρος, είπε να μην ανησυχεί και να πάει στο καλό!
Ο Γιάννης πήρε τον καινούριο του φιλαράκο αγκαλιά και γύρισε στο φιλόξενο χωριό του με πολλή αγάπη.Εκεί είπε σε όλους τους συγχωριανούς του για τον φιλάνθρωπο και φιλόξενο γιατρό που γνώρισε!

Τσεκούρας Γιώργος



Δεν ξέρω πόσες λέξεις μετρήσατε σε κάθε ιστοριούλα. Δεν ξέρω ποια νομίζετε ότι νίκησε... Για μένα είναι όλες εξαιρετικές και οι συγγραφείς τους είναι ΟΛΟΙ νικητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: